Letz Sushi er en sushikæde med en hel del restauranter i København, og nu også i London; men betyder det faktum, at det er en kæde også, at friskheden er den samme på alle Letz Sushis restauranter er den samme?
![]() |
Letz Sushi - Christianshavn |
Jeg har besluttet mig for at give Letz Sushi endnu en chance ved nu at besøge deres restaurant på Christianshavn for derved at have mulighed for at besvare spørgsmålet om, om den manglende friskhed i sushien hos Letz Sushi på Højbro Plads også gælder for restauranten på Christianshavn.
I den forbindelse lægger jeg i dag vejen forbi Letz Sushi på Christianshavn. Første indtryk da jeg træder ind på restauranten er, at den er væsentligt større end restauranten på Højbro Plads. Betjeningen er venlig, jeg får hurtigt et bord og bestiller samme omgang sushi, som jeg bestilte på Højbro Plads – nemlig to x makibox med hhv. laksetatar m. creamcheese, california roll m. laks, spicy tun og spicy laks, og der går ikke lang tid, før de to tallerkner står foran mig. Nu bliver det spændende at se, hvordan friskheden er her på Christianshavn.
Jeg starter med california roll m. laks og får med det samme mit første indtryk: risene er alt for hårde og kogt for lidt. Derefter lægger jeg dog mærke til, at rullens kanikama (imiteret krabbekød) virker frisk, hvilket dog også kan skyldes, at rullen er proppet med mayonnaise. Jeg går videre til næste rulle med laksetatar, og igen må jeg konkludere, at risene er alt for hårde i forhold til, hvad der er alment respektabelt for et sted, der forsøger at profilere sig som et rigtig godt sushisted. Øv.
De sidste to ruller er ikke videre overraskende; igen forekommer blandingen af alt for tørre og hårde ris med halvfrisk fisk.
Når den kritik er sagt, så skal det dog nævnes – og understreges – at kvaliteten af betjeningen på restauranten har været virkelig høj. Tjeneren, som fortæller mig, at han er fra Schweiz (det finder jeg ud af, da han kommer med en moppe og spørger, hvad en sådan en kaldes på dansk) kommer flere gange og spørger, hvordan sushien smager samt at han spørger, om jeg har brug for mere gari (syltet ingefær) eller wasabi. Dog kan betjeningens særklasse ikke ligefrem løfte mit indtryk af restauranten højere op, idet jeg kommer på restauranten for at spise – ikke for at få god betjening. Derfor må jeg desværre konkludere, at der må kunne drages en generel holdning til Letz Sushi efter besøget på de to restauranter.
Det er derfor, jeg må ende med en vurdering af to hjerter.
Vurdering: ♥ ♥ (to hjerter)
Adresse:
Letz Sushi
Ovengaden Neden Vandet 41
1414 København K
Tlf.: 33151918
www.letzsushi.dk
Jeg føler du er lidt fedtet med de hjerter! og kunne måske også godt tænke mig nogle lidt mere varierede anmeldelser, tænker lidt noget mere sofistikeret og europæisk mad, som fx Kalvemedaljon med flødestuvedchampignonsauce med smørstegepersille kartofler.
SvarSletJeg vil på ingen måde selv mene, jeg er fedtet med hjerterne, idet jeg ønsker at skære ind til benet af restaurantoplevelsen og derved bedømme den på den mest fair måde.
SvarSletMine anmeldelser kommer desværre ikke til at blive så varierede, at de indeholder den slags mad, du efterlyser, idet jeg ikke ser nogen grund til at anmelde mad, folk har spist gennem århundreder. Jeg forsøger derimod at sætte fingeren på pulsen og anmelde de steder, der er in i øjeblikket - det være sig f.eks. også noma, som der lander en anmeldelse af inden længe.
Jeg har en passion for japansk og - især - nordisk mad, så derfor vil bloggen også indeholde flest anmeldelser af den slags.
Bliver kalvemedaljoner med flødestuvet champignonsauce og smørstegte persillekartofler populært i nær fremtid, hvilket jeg ikke regner med, så er jeg der øjeblikkeligt.
Ikke for at lyde negativ eller noget, men det franske, spanske og italienske køkken har siddet på magten i alt for lang tid - nu er det tid til, at vi nordiske mennesker viser verden, at vi kan lave mad, der vælter alle omkuld - det er jo ikke for sjov, vi har personer som Rasmus Kofoed, René Redzepi og sidstnævntes sublime restaurant noma, som jo på nuværende tidspunkt er verdens bedste.
/Morten
Synes du ikke det er lidt voldsomt som en amatør madanmelder der har en blog på blogspot at anmelde noget som Noma?
SvarSletHar du overhovedet forstand på mad i deres klasse?
Alle kan sige om noget smager godt eller dårligt.
Hej Anonym
SvarSletFørst og fremmest tak for dit spørgsmål.
Jeg synes på ingen måde, det er voldsomt at anmelde noma, idet jeg i høj grad har forstand på mad i nomas klasse. Jeg har venner, som arbejder på Noma, Geranium og Relæ og som har introduceret mig til deres nordiske cuisine. Derudover har jeg været aktiv inden for gastronomibrancen i hele 6 år, hvor jeg har udviklet venskaber og stiftet bekendtskaber med en hel del store navne inden for dansk gastronomi.
Alene af den grund vil jeg klart mene, at jeg er kvalificeret til at bedømme deres mad. Du må ikke tro, at denne blog bare er en eller anden idé, jeg lige pludselig har fået - der ligger flere års forberedelse og kendskab til branchen i denne blog.
Årsagen til, at jeg har ventet så længe med at starte min blog er simpelthen, at jeg gerne har villet opnå tilpas ekspertise inden for området, før jeg anmelder - for jeg ville også selv synes, det var voldsomt at skulle anmelde store restauranter som noma, hvis man aldrig nogensinde før havde beskæftiget sig med gastronomibranchen.
Håber det var svar på dit spørgsmål.
/Gastronomisk anmelder