Sticks ’n’ Sushi har nu lige siden 1994 haft et jerngreb om Danmark med deres formidable sushi, og de har gennem tiden åbnet nye restauranter - nu også på toppen af Tivoli Hotel & Congress Center. I den forbindelse har jeg - og min veninde, Ksenia - valgt at lægge vejen forbi…
![]() |
Tivoli Hotel and Congress Center med S'n'S på toppen |
Elevatoren fra lobbyen kører op til 12. etage. Klokken er lidt i syv om aftenen, og jeg har propper i ørerne pga. den hurtige fart. Dørene åbner, og vi træder direkte ind i restauranten. Der går højst ti sekunder, så står en tjener allerede foran os, byder os velkommen, spørger efter reservation og viser os hen til vores bord, som er placeret i udkanten af det store ”sushi-rum”, hvori en masse mennesker sidder; der er rent faktisk propfyldt. Fra bordet er en fantastisk udsigt udover København og jernbanerne ved Hovedbanegården.
Efter at have taget plads ved bordet, venter vi et par minutter på vores tjener, en ung, lyshåret mand. Han lægger de to velkendte menukort samt et drikkevarekort foran os, byder os endnu engang velkommen og efterlader os, så vi i fred kan beslutte os for, hvad vi har lyst til at bestille.
Det tager dog ikke særligt lang tid, idet Ksenia og jeg begge kender menukortene ind og ud; således falder Ksenias valg på tangsalat til ”forret”, hvis man kan bruge en sådan term i typisk japansk, gastronomisk fagterminologi, og derefter Stort Kaos, en skål med alt, hvad hjertet begærer af sushi, til ”hovedret”. Jeg beslutter mig for at lege ”big spender”, så jeg starter med en laksetatar og går derefter til Maki de luxe, som er en serie bestående af fire forskellige former for kaburimaki og som indeholder i alt toogtredive stykker; Maki de luxe er nemlig normalt beregnet til at kunne mætte to personer. Vi bestiller derudover to halvliters Asahi-øl, som er en lys, japansk øl hvis gyldne farve kan lede tankerne hen på gode, tjekkiske pilsnere. Endvidere bestiller vi hver især et glas vand.
![]() |
De hyggelige omgivelser i restauranten |
Indtil videre er ”formaliakravene” inden for betjening af gæsterne overholdt - men også kun indtil videre. Efter at have bestilt maden må vi vente i hele ni minutter, før bare øl og vand kommer på bordet. Derefter går der yderligere elleve minutter, før de første retter står på bordet - hvilket kommer meget bag på mig, eftersom tangsalat og laksetatar ofte kan serveres på under to minutter. Det skal selvfølgelig bemærkes, at restauranten - i dag som alle andre dage - er fyldt til randen, men også præcis af den grund bør restaurantens tjenere og kokke være trænede i at skulle arbejde hurtigere, end man med stor sandsynlighed skal på andre Sticks ’n’ Sushi-restauranter, og jeg kan i den forbindelse ikke undgå at blive en smule irriteret over at skulle vente så lang tid. Måske er jeg utålmodig, men jeg opererer altid med en tidsbegrænsning, der hedder, at der allerhøjst må gå femten minutter fra maden er bestilt til den skal stå på bordet. Manglende overholdelse af denne regel har før fået mig til at forlade restauranter, men i aften føler jeg, det ville være upassende, simpelthen fordi jeg i så fald ikke ville have mulighed for at færdigskrive min anmeldelse af restauranten.
![]() |
Hvorom alt er, så står de første retter foran os præcis 19:28, og vi går i gang med at spise. Mit første indtryk af laksetataren er, at den er overraskende frisk og sprød. Man kan måske undre sig over, hvordan det kan være, jeg vælger at kalde laks ”sprød”, idet denne fisk hører til den kategori, som har det blødeste kød - men det er som sådan heller ikke selve laksen, som giver det indtryk, derimod de små, finthakkede rødløgsstykker, som også optræder i retten. Laksens kød er perfekt blødt og saftigt, og jeg spiser retten med stort behag.
Ksenia derimod virker en smule skuffet over sin tangsalat, og da jeg smager nærmere på den, kan jeg godt følge hendes argument - tangsalaten er fuldstændigt tappet for smag, hvilket efter min erfaring kan skyldes, at den har været frosset ned for længe - tangen mister simpelthen smag, hvis den fryses ned i længere tid - den skal derfor altid serveres frisk.
Efter at have spist, kommer tjeneren hurtigt og fjerner service. Derefter går det hurtigt - Ksenias næste og sidste ret serveres kun to minutter efter, og i den forbindelse overraskes jeg i en sådan grad, at jeg går ud fra, min mad også vil stå der inden for meget kort tid; sådan går det dog desværre ikke til. Endnu engang må jeg vente i lang tid, helt præcist tretten minutter, før to keramikplader, som ligner træ, står foran mig. Da jeg skal til at påpege for tjeneren, at det aldrig er god skik at servere to personers mad med så stor tidsmæssig forskel, kommer han mig i forkøbet og undskylder, at det tog så lang tid, og i den forbindelse tilbyder han os kaffe på husets regning som plaster på såret - det bløder mig helt op, for på den måde viser han lige præcis, at han er klar over, at det ikke er acceptabelt og derved også, at restauranten har en topprofessionel måde at drive restauranten på.
![]() |
Maki de luxe |
Vi begynder herefter på næste og sidste ret. Første indtryk for mig er, at mine kaburimaki er kreeret med stor professionalitet, idet de smager præcis, som man altid ønsker, sushien skal smage. De fire forskellige kaburimaki, som optræder, er hells kitchen-roll, new tatami-roll, ceviche-roll og ebi panko-roll. En ting, jeg dog lægger mærke til, er at mine ceviche-rolls har lidt sjove undertoner af jordbær, hvilket jeg aldrig nogensinde har oplevet i ceviche-rolls før; om dette dog er en fejl, skal jeg ikke kunne sige.
For Ksenias vedkommende virker hun dog ikke helt positivt stemt over for sin ret, Stort Kaos. Det er selvfølgelig ærgerligt, men det kan ikke rigtigt rokke min egen oplevelse af restauranten.
![]() |
De luksuriøse lædergynger bag Skybar |
På trods af den lange ventetid på maden, er restaurantbedømmelsen endt på fem hjerter i stedet for fire, simpelthen fordi restauranten viste os, at de var klar over, at ventetiden ikke var acceptabel. Derudover smagte min mad alt i alt så sublimt, at der kun kan være tale om, at Sticks ’n’ Sushi i Tivolihotellet både fysisk men også kvalitetsmæssigt er placeret på toppen af toppen - intet mindre.
Vurdering: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ (fem hjerter)
Adresse:
Sticks 'n' Sushi
Arni Magnussons Gade 2
1577 København V
Tlf.: 88329595
www.sushi.dk
Hey Muffi (:
SvarSletRigtig spændende blog som jeg glæder mig til at følge med i :) Når du anmelder restauranter, cafeer og lignende, vil du så ikke skrive hvad prisen for en hovedret ca. er/hvor meget du samlet giver for restaurantbesøget?
For mig er det i hvert fald rigtig vigtigt, at pris og kvalitet hænger sammen når jeg går ud som en fattig studine ;) og jeg tror bestemt ikke, at jeg er ene om den holdning.
Kram og thumbs up fra Amager :)
Hej Julia,
SvarSletJeg er glad for din optimisme omkring min blog; det er altid skønt, når andre mennesker værdsætter det, man gør.
Jeg har før overvejet at skrive pris osv. på, men jeg tror ikke, jeg vil komme med den helt deciderede pris, måske snarere placere prisniveauet i højt, mellem eller lavt.
Jeg har én enkelt gang (i min først anmeldelse af Letz Sushi) beskrevet prisen, og hvis og såfremt jeg vælger at benytte priskategorier i stedet for priser, vil denne restaurant blive placeret i lavpris-klassen.
Jeg er dog rigtig glad for, at du kommer med idéer til bloggen - det skal I alle være velkomne til!
Mange hilsner,
Morten / Gastronomisk Anmelder